Medové perníčky

Medové perníčky

Perníčky bývají součástí téměř každé vánoční tabule. Připravte si je tentokrát podle našeho receptu a nebudete litovat! Tvary a zdobení jsou čistě ve vaší režii, můžete tvořit dle libost J

INGREDIENCE

  • 5 a 1/2 šálků hladké mouky plus další na povrch a pečící papír
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 lžičky sušeného zázvoru
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 2 tyčinky másla, změklého
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek medu
  • 1/2 šálku třtinové melasy
  • královská glazura
  • moučkový cukr

POSTUP

  • Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, jedlou sodu a koření.
  • Máslo a krystalový cukr vyšlehejte mixérem do bledé a nadýchané hmoty.
  • Po jednom zašlehejte vejce, poté med a melasu.
  • Snižte rychlost na nízkou a postupně přidávejte směs mouky, dokud se vše dobře nespojí.
  • Těsto rozdělte na třetiny a každou zabalte do plastové fólie.
  • Nechte v chladu, dokud nebude pevné, ale stále pružné, asi 1 hodinu.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Najednou pracujte s třetinou těsta a na pomoučněném pečícím papíru těsto rozválejte na tloušťku asi půl centimetru.
  • Očistěte přebytečnou mouku, těsto přeneste na pečicí papír na plech a dejte do mrazáku asi na 15 minut.
  • Vykrajovátkem na cukroví vykrajute tvary, podle potřeby zbytky vyválejte.
  • Perníčky přendejte na plechy vyložené pečicím papírem a dejte do mrazáku, dokud nebudou pevné, asi na 15 minut.
  • Pečte, dokud okraje nezezlátnou, asi 15 minut, jednou otočte a v polovině pečení na plech pevně poklepejte, aby se případné bublinky v perníčkách vyrovnaly.
  • Perníčky nechte úplně vychladnout na plechu na mřížce.
  • Glazuru dejte do cukrářského sáčku s malou hladkou kulatou špičkou a zdobte .
  • Ozdobené perníčky ihned posypte moučkovým cukrem a přebytečný cukr oklepte.
  • Nechte zcela ztuhnout, nezakryté, při pokojové teplotě, alespoň 4 hodiny nebo (ideálně) přes noc.
Perníčky různých tvarů.
www.marthastewart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.