Z jednoho a toho samého těsta můžete udělat různé vánoční cukroví. Medové trubičky a klidně i medové kornoutky. Potom ještě stačí naplnit vánoční cukroví. Medové kornoutky i trubičky se dají naplnit třeba máslovým krémem.
INGREDIENCE
- 200 g hladké mouky
- 165 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 50 g medu
- 1/2 lžičky jedlé sody
POSTUP
- Ze všech surovin vypracujte těsto a nechejte ho na půl hodiny odpočinout v ledničce.
- Z těsta si rozválejte tenký plát a vykrajujte kolečka o průměru 5 až 6 centimetrů.
- Rozehřejte si troubu na 160 °C a plech si vyložte pečicím papírem.
- Potom si na plech dejte jen tři kolečka a dejte je na pár minut péct.
- Po jednom kolečka vytahujte a tvarujte z nich buď kornouty, nebo namotávejte na druhý konec vařečky pro vytvoření trubiček.
- Jednu stranu kornoutů a trubiček namočte do čokolády a nechejte ztuhnout.
- Potom naplňte trubičky či kornouty karamelovým, máslovým či jakýmkoliv jiným krémem.
- Pokud chcete kornoutky a trubičky naplnit karamelovým krémem, potřebujete jednu plechovku kondenzovaného slazeného mléka, kterou vařte v hrnci alespoň dvě hodiny.
- Po vychlazení kondenzovaného mléka ho smíchejte s 300 g másla.
- Karamelový krém máte hotový.