Medové kornoutky a trubičky

Medové kornoutky a trubičky

Z jednoho a toho samého těsta můžete udělat různé vánoční cukroví. Medové trubičky a klidně i medové kornoutky. Potom ještě stačí naplnit vánoční cukroví. Medové kornoutky i trubičky se dají naplnit třeba máslovým krémem.

INGREDIENCE

  • 200 g hladké mouky
  • 165 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 50 g medu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

POSTUP

  1. Ze všech surovin vypracujte těsto a nechejte ho na půl hodiny odpočinout v ledničce.
  2. Z těsta si rozválejte tenký plát a vykrajujte kolečka o průměru 5 až 6 centimetrů.
  3. Rozehřejte si troubu na 160 °C a plech si vyložte pečicím papírem.
  4. Potom si na plech dejte jen tři kolečka a dejte je na pár minut péct.
  5. Po jednom kolečka vytahujte a tvarujte z nich buď kornouty, nebo namotávejte na druhý konec vařečky pro vytvoření trubiček.
  6. Jednu stranu kornoutů a trubiček namočte do čokolády a nechejte ztuhnout.
  7. Potom naplňte trubičky či kornouty karamelovým, máslovým či jakýmkoliv jiným krémem.
  8. Pokud chcete kornoutky a trubičky naplnit karamelovým krémem, potřebujete jednu plechovku kondenzovaného slazeného mléka, kterou vařte v hrnci alespoň dvě hodiny.
  9. Po vychlazení kondenzovaného mléka ho smíchejte s 300 g másla.
  10. Karamelový krém máte hotový. 
Sladké kornoutky v čokoládě plněné karamelovým krémem.
www.somzena.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.