Tak tohle je naprostá lahoda! Vyzkoušejte následující recept na mrkvové truffles, po kterých se jen zapráší. Kombinaci mrkvového těsta s luxusní polevou z bílé čokolády se prostě nedá odolet!
INGREDIENCE
- 3/4 šálku řepkového oleje
- 2/3 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 3 velká vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička jedlé sody
- půl lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 10-12 baby karotek nebo 2 střední mrkve nastrouhané najemno
- 230 g změkčeného smetanového sýra
- 340 g snadno rozpustné bílé polevy v peckách
- 1/3 šálku jemně nasekaných kousků pekanových ořechů
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175° Celsia.
- Čtvercový pekáč 20×20 cm vymažte tukem a dejte stranou.
- Do velké mísy přidejte olej, oba cukry, vejce a vanilku.
- Elektrickým mixérem na střední rychlost míchejte, dokud se vše nepromíchá.
- Přidejte jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici a muškátový oříšek.
- Míchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte mouku a dobře promíchejte, aby se zapracovala.
- Vmíchejte nastrouhanou mrkev.
- Těsto nalijte do vymaštěné formy a pečte 30–32 minut, nebo dokud nevyjde zapíchnuté párátko čisté.
- Nechte 15 minut ochlazovat na mřížce.
- Velký plech vyložte pečícím papírem a dejte stranou.
- Přidejte změklý smetanový sýr do střední mísy.
- Pomocí 2 vidliček rozdrobte koláč na jemné drobky.
- Do tvarohového krému přidejte drobky z mrkvového koláče.
- Dobře promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte kuličky o průměru 2,5 cm a položte na vyložený plech.
- Chlaďte 20 minut.
- Přidejte dobře rozpustnou bílou polevu v peckách do pánve na středním plameni.
- Občas promíchejte, dokud se úplně nerozpustí a nevznikne vám hladká směs.
- Přendejte do malé misky pro snadnější namáčení.
- Každý mrkvový lanýž vložte do rozpuštěné bílé čokolády a rovnoměrně obalte.
- Možná bude snazší zapíchnout do každé kuličky párátko a válet kolem čokolády, aby se obalila.
- Přeneste každý lanýž zpět na vyložený plech a ihned posypte nasekanými pekanovými ořechy, než čokoláda ztuhne.
- Nechte 20 minut chladit, aby čokoláda úplně ztuhla.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.