Citronové linecké cukroví

Citronové linecké cukroví

Linecké cukroví patří k tradičním druhům vánočního pečiva. Proč ho ale neozvláštnit něčím novým, třeba citronovým nádechem? Vyzkoušejte náš luxusní recept!

Ingredience

Na těsto

  • 320 g prosáté hladké mouky
  • 190 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 g strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy

Na dokončení

  • jahodová marmeláda
  • moučkový cukr

Postup

  • Hladkou mouku nejprve propracujte se změklým máslem a dále postupně přidávejte ostatní suroviny na těsto. 
  • Vypracujte hladké těsto a nechte v lednici vychladit alespoň 1 hodinu.
  • Poté vyválejte těsto na zhruba 0,5 cm silný plát a vytvarujte požadované tvary.
  • Krásně vypadají tradiční kytičky s otvorem v horní části.
  • V předehřáté troubě pečte na  180°C po dobu 10 – 12 minut.
  • Vychladlé pečivo slepujte marmeládou – k citronové chuti těsta se krásně hodí jahodová.
  • Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Pokud máte rádi čokoládu, můžete při slepování jahodovou marmeládu nahradit oříškovo-čokoládovou pomazánkou, která se také báječně hodí.

Cukroví z citronu plněné marmeládou a poprášené cukrem.
www.herdskasper.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.