Citrónové popraskané sušenky

Citrónové popraskané sušenky

Jste fanoušci crinkles neboli popraskaných sušenek? Pak si na svou vánoční tabuli připravte následující recept. Budete se olizovat!

Ingredience

  • 1 šálek másla, změkčeného
  • 1 a 3/4 šálku krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2-5 kapek žlutého potravinářského barviva (volitelné)
  • 1 hrnek moučkového cukru

Postup

  • Do mísy elektrického stolního mixéru dejte máslo a krystalový cukr.
  • Zapněte na vysoký stupeň a mixujte, dokud směs nebude světlá a nadýchaná, asi 3–5 minut.
  • Oškrábejte misku gumovou stěrkou.
  •  Zapněte mixér na minimum a zašlehejte vejce, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku.
  • Znovu oškrábejte misku.
  • Poté na nízké úrovni vmíchejte 1 hrnek mouky, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu a potravinářské barvivo.
  • Jakmile se vše spojí, vmíchejte zbývající 2 šálky mouky.
  • Těsto nepřemíchejte!
  • Těsto přikryjte a dejte chladit alespoň na 30 minut.
  • Čím déle budete těsto chladit, tím lépe pro nadýchané sušenky.
  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Vyložte několik plechů pečicím papírem a dejte stranou.
  • Jakmile těsto vychladne, vyndejte malou misku a do ní nasypte moučkový cukr.
  • Pomocí naběračky na zmrzlinu rozdělte těsto na kuličky.
  • Každou kuličku obalte v moučkovém cukru a poté položte na plech, 5 cm od sebe.
  • Pečte 9–10 minut, dokud nejsou okraje zlatavé a střed nevypadá mírně nedopečený.
  • Nechte vychladnout na plechu.
  • Užijte si to!
Citronové crinkles na talíři.
www.aspicyperspective.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.