Toto cukroví nejen že luxusně chutná, ale je i zdravé, veganské, bez lepku a bez rafinovaného cukru! Vyzkoušejte letos něco nového a uvidíte, že to ocení celá vaše rodina.
Ingredience
Na těsto
- 2 hrnečky mandlí
- 1 hrneček bezlepkových ovesných vloček
- 1 hrneček pekanových ořechů
- ¼ hrnečku javorového sirupu
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- ¼ lžičky soli
Na náplň
- 1 hrneček nasekaných datlí
- ⅓ hrnečku vody
- ½ lžičky skořice
- 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 3 lžíce javorového sirupu
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrneček nahrubo nasekaných pekanových ořechů
- sůl
- celé pekanové ořechy
Postup
- Mandle, vločky a pekanové ořechy mixérem rozdrťte na prášek.
- Přidejte javorový sirup, kokosový olej a sůl a míchejte, dokud nevznikne tuhé těsto.
- Formu na mini muffiny vyložte papírovými košíčky (zhruba 25).
- Do každého košíčku vložte lžící část těsta – zhruba 1 zarovnanou lžíci a těsto v košíčku rozprostřete tak, aby byl zaplněn zhruba ze tří čtvrtin.
- Do každého takto připraveného těsta vyhlubte důlek – můžete použit prst nebo třeba konec vařečky.
- Takto připravené košíčky vložte do lednice a připravte náplň.
- Náplň: V mixéru mixujte datle, vodu, skořici, kokosový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt, dokud nevznikne jednotná hmota.
- Bude to trvat 3 – 4 minuty.
- Tip: oškrábejte stěny mixéru každých 30 minut, abyste zajistili rovnoměrné propracování surovin
- Přidejte nahrubo nasekané pekanové ořechy a lehce promíchejte – můžete jen krátce zapnout mixér.
- Každý košíček naplňte lžící náplně a ozdobte celým pekanovým ořechem.
- Pro méně tradiční chuť posypte malou špetkou soli.
Pekanové ořechy můžete nahradit lískovými oříšky, vlašskými ořechy či mandlemi a vychutnat si tak další druhy ořechového cukroví bez mouky.
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?