Už jste někdy pekli s tapiokovou moukou? Pokud ne, měli byste to rozhodně vyzkoušet! Toto cukroví je jednoduché na přípravu a výsledek velmi chutný.
Ingredience
- 2 vejce
- 125 g třtinového cukru
- 350g mandlí
- 1 tabulka hořké čokolády
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1-2 lžíce tapiokové mouky (jedná se vlastně o škrob získaný z hlíz manioku jedlého)
- 2 lžíce griotky
Postup
- Mandle přelijte vařící vodou, oloupejte a nechte oschnout.
- Suché mandle a čokoládu na jemno namelte.
- Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Do vyšlehaného vejce přidejte směs namletých mandlí a čokolády, skořici, griotku a tapiokovou mouku.
- Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu alespoň 2 hodiny odležet.
- Z vychlazeného těsta tvarujte malé placičky.
- Pečte na 160°C 18-20 minut.
Místo mandlí můžete použít mandlovou mouku a ušetřit si tím práci s loupáním a mletím celých mandlí.
Tvarování medvědích pacek může být snadnější, když nejprve vytvarujete kuličky a ty na plechu rozmáčknete vidličkou.