Vyzkoušejte toto jedinečné cukroví z datlí a ovesných vloček. Vaše rodina jistě ocení nový recept a věřte nám, že z talířů zmizí jako první!
Ingredience
Na těsto
- 250g hladké mouky
- 70 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vejce
- 150 g změklého másla
- 50 g ovesných vloček
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Na náplň
- 200 g sušených datlí bez pecky
- 50 g másla
- 100 g cukru
- 50 g ovesných vloček
- 1 vejce
Postup
- Nejprve v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
- Postupně přimíchejte ostatní suroviny na těsto a ručním mixérem propracujte v těsto.
- Z těsta vytvořte válečky o průměru zhruba 3 cm.
- Nechte v přes noc vychladit.
- Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte si troubu na 180°C.
- Z odležených válečků těsta krájejte zhruba 0,5 cm slné plátky a pokládejte na plech.
- Nyní si připravte náplň: datle nakrájejte na malé kousky.
- V malém hrnci rozpusťte máslo, poté přidejte nakrájené datle, cukr a ovesné vločky.
- Vše za stálého míchání trochu orestujte a nechce lehce zchladnout.
- Poté přímíchejte vejce.
- Náplň nyní pomocí dvou lžiček pokládejte na připravené plátky těsta.
- Pečte po dobu zhruba 15 minut.
Pro větší zdobnost cukroví a slavnostnější vzhled můžete dát před pečením na každý kousek ještě plátek datlí či oříšek.
Po upečení a vychladnutí můžete polévat rozpuštěnou bílou či hořkou čokoládou.
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?