Luxusní obalovaný řízek plněný sýrem a šunkou si snadno připravíte doma pomocí tohoto jednoduchého receptu. Sýr ementál a prosciutto řízku dodávají autentickou chuť, a protože je tato verze rychlá na přípravu, je to idální pokrm, který si můžete připravit kdykoli během pracovního týdne.
INGREDIENCE
- 4 malé vepřové řízky z vepřové kýty, celkem asi 300 g
- 4 plátky prosciutta
- 50 g ementálu, nakrájeného na plátky
- 4 lžíce hladké mouky, okořeněné
- 2 vejce, rozšlehaná
- 75 g suché bílé strouhanky
- olej
POSTUP
- Plátky vepřové kýty vložte mezi listy pečicího papíru a válečkem nebo těžkou pánví rozmačkejte, dokud nebudou velmi tenké (asi ½ cm).
- Na jeden plátek masa položte 1 plátek prosciutta a na něj dejte 2 plátky sýra.
- Navrch dejte druhý plátek prosciutta a pak druhý plátek masa.
- Zatlačte okraje k sobě, aby se vše uvnitř uzavřelo.
- Opakujte i s druhým řízkem.
- Mouku, vejce a strouhanku dejte na samostatné talíře.
- Řízky poprašte moukou, namočte ve vejci a poté obalte ve strouhance.
- Znovu obalte ve vejci a strouhance, abyste měli pořádnou vrstvu strouhanky.
- Na velké pánvi rozehřejte asi 1 cm oleje a poté řízek smažte 3 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nebude křupavý.
- Dobrou chuť!