Vyzkoušeným receptem jsou i bramborové škubánky, které s oblibou připravovaly už naše prababičky. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá.
Co budeme potřebovat
- 1 kg brambor
- 300 g polohrubá mouka
- mák
- cukr moučka
- máslo
Postup
- Na škubánky si uvaříme oloupané brambory.
- Vodu částečně slijeme.
- Brambory rozšťoucháme na kaši.
- Vařečkou do nich uděláme několik děr a zasypeme moukou.
- Zakryjeme a necháme propařit.
- Pak umícháme hladkou kaši.
- Z kaše vykrajujeme lžící malé kousky, které pečeme buď na pánvi, nebo na plechu v troubě.
- Škubánky sypeme mákem smíchaným s cukrem a mastíme máslem.
Ale pokud chcete spíše slané pokrmy z brambor, zkuste oblíbené tradiční bramboráky.