Bulgurové rizoto

Bulgurové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Není potřeba, aby tento klasický italský pokrm byl jen z rýže, zkuste jí nahradit a uvařte si nutričně zajímavější rizoto z bulguru.

Co budeme potřebovat

  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody
  • kostka masoxu
  • 1 kuřecí prso
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 pórek
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Postup

  1. Bulgur připravíme dle návodu na obalu, přičemž použijeme vodu s masoxem v poměru 1:2.
  2. Mezitím na pánvičce na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme omyté a nakrájené kuřecí prso, pórek, rajčata a papriky.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Společně dusíme, až je maso měkké.
  6. Nakonec smícháme bulgur s podušenou zeleninou a masem.
Jemné a krémové rizoto z nutričně výživného bulguru.
Zdroj: abeautifulplate.com

Podobně zdravou přílohou je i pohanka, na kterou jsme pro vás vybrali celých 11 receptů. Nechte se inspirovat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.