Mrkvová omáčka

Mrkvová omáčka

Kromě toho, že se mrkev velmi často přidává do nejrůznějších druhů polévek, spolu s ostatní zeleninou může být i hlavní součástí omáčky.

Co budeme potřebovat

  • 1 cibule
  • 1 kg mrkví
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 litru vývaru
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička kari
  • pepř, sůl

Postup

  1. Mrkev nastrouháme na nudličky.
  2. Zprudka ji osmahneme na cibulce, osolíme, opepříme, přidáme kari.
  3. Zalijeme vývarem.
  4. Omáčku zahustíme světlou jíškou.
  5. Omáčku rozmixujeme a vytvoříme tak hladký krém.
  6. Nakonec ji dochutíme smetanou.

Stále hledáte další využití pro mrkev? Zkuste si pročíst naše tipy, kde vám poradíme, jak na mrkev ve mnoha způsobech.

Talířek s krémovou omáčku z mrkve.
Zdroj: thegeneticchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.