Kuřecí stehenní řízky v kyselé marinádě

Kuřecí stehenní řízky v kyselé marinádě

Jak dosáhnou smažená kuřecí stehna takové křupavosti a šťavnatosti, jako jsme zvyklí ve fastfoodech? Musíte vyzkoušet tento recept na řízky z kuřecího masa a konečně zjistíte, v čem je to tajemství!

Na marinádu

  • 1 lžíce žlutých hořčičných semínek
  • 1 lžíce hnědých hořčičných semínek
  • 1 1/2 lžičky semínek koriandru
  • 250 ml jablečného octa
  • 80 g soli
  • 40 g cukru
  • 30 g nasekaného čerstvého kopru

Na kuře

  • 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže, rozpůlených
  • Rostlinný olej
  • 500 ml podmáslí
  • 500 g hladké mouky
  • sůl
  • Med, vločkovitá mořská sůl, sezamová semínka, pálivá omáčka (k podávání)

Postup

  • Hořčičná a koriandrová semínka opékejte v suchém středním hrnci na střední teplotu, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat, asi 3 minuty.
  • Přidejte ocet, sůl a cukr a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte za častého míchání, dokud se sůl a cukr nerozpustí, asi 4 minuty.
  • Odstraňte z tepla; vmíchejte kopr a 4 šálky vody. Necháme vychladnout.
  • Vložte kuře a solný roztok do velkého uzavíratelného plastového sáčku a nechte chladit 3 hodiny.
  • Vyjměte kuře ze slaného nálevu, oškrábejte semínka.
  • V pánvi si rozehřejte olej na vysokou teplotu.
  • Mezitím dejte do velké mísy podmáslí. Vložte mouku do další velké mísy, dochutíme solí.
  • Obalte kuře v podmáslí, pak vyválejte v mouce a přeneste na plech.
  • Kuře usmažte na horkém oleji, dokud není kůže tmavě zlatohnědá a křupavá a kuře není propečené, 6–8 minut.
  • Kuřecí řízky pokapejte medem a posypte mořskou solí a semínky.
  • Podáváme s pikantní omáčkou.
Obalovaná kuřecí stehýnka v kyselé marinádě a posléze usmažená.
Zdroj: wholeandheavenlyoven.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.