Lahodné pečené rolády jsou rychlý a snadný recept! Poznejte plněnou masovou roládu vyrobenou z tenkého plátku hovězího masa, plněný mletým vepřovým masem, srolovaný a poté zabalený ve slanině.
Co budeme potřebovat
- 4 tenké plátky hovězího masa
- 200 g mletého vepřového masa
- 4 plátky slaniny
- 1/2 lžičky oregana
- 1/4 lžičky soli
- 4 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1-2 lžíce olivového oleje
Postup
- Do střední mísy přidejte mleté vepřové maso, oregano a sůl. Promíchejte, aby se spojily.
- Na pracovní plochu položte jeden plátek hovězího, přidejte 1/4 vepřové směsi, přehněte boky hovězího masa a srolujte.
- Rolku zabalte do 1 – 2 plátků slaniny a zajistěte provázkem, kterým přivážete i snítku rozmarýnu.
- Maso pokapejte olivovým olejem a posypte trochou soli. Pečte v troubě na 150 stupňů do měkka.
- Necháme 3 minuty odležet, odstraníme provázek a nakrájíme a podáváme.