Nesmíme opomenout rolády ve stylu španělských ptáčků, které jsou stálice české kuchyně. Náplň zvolte podle toho, co máte rádi- klasikou jsou párky, kyselý okurek, vařené vejce nebo různá zelenina. Uvařte si k nim domácí knedlík, nebo je kombinujte s rýží- obojí stojí za to!
Co budete potřebovat
- 4 plátky hovězí svíčkové
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 120 g slaniny
- 30 g másla nebo olivového oleje
- 3 malé cibule
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 velká mrkev
- 1 stonek celeru
- 2 velké nakládané okurky
- nasekaná čerstvá petrželka
- plnotučná hořčice
- 300 ml hovězího vývaru
Postup
- Plátky masa rozklepejte paličkou do tenka, osolte a opepřete z obou stran a z jedné strany potřete hořčicí.
- Slaninu a cibuli nakrájejte najemno. Okurky nakrájejte na tenké plátky.
- Na každý plátek masa dejte trochu cibule, slaniny a petrželky a několik plátků okurky. Pevně srolujte a zajistěte párátky.
- Ve vysokém hrnci opékejte rolády několik minut ze všech stran, dokud se maso nezatáhne. Přidejte jemně nasekanou mrkev, cibuli a celer, osolte a opepřete. Přidejte trochu hovězího vývaru, nechte vařit přikryté po dobu 1,5 hodiny, nebo dokud nebude hovězí maso měkké. Během vaření lze přidat více hovězího vývaru.
- Vyjměte rolády z hrnce a rozmixujte omáčku. Dle potřeby můžete zahustit moukou.
- Vraťte rolády do omáčky a nechte ještě několik minut probublat.