Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Nesmíme opomenout rolády ve stylu španělských ptáčků, které jsou stálice české kuchyně. Náplň zvolte podle toho, co máte rádi- klasikou jsou párky, kyselý okurek, vařené vejce nebo různá zelenina. Uvařte si k nim domácí knedlík, nebo je kombinujte s rýží- obojí stojí za to!

Co budete potřebovat

  • 4 plátky hovězí svíčkové
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 120 g slaniny
  • 30 g másla nebo olivového oleje
  • 3 malé cibule
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 velká mrkev
  • 1 stonek celeru
  • 2 velké nakládané okurky
  • nasekaná čerstvá petrželka
  • plnotučná hořčice
  • 300 ml hovězího vývaru

Postup

  • Plátky masa rozklepejte paličkou do tenka, osolte a opepřete z obou stran a z jedné strany potřete hořčicí.
  • Slaninu a cibuli nakrájejte najemno. Okurky nakrájejte na tenké plátky.
  • Na každý plátek masa dejte trochu cibule, slaniny a petrželky a několik plátků okurky. Pevně srolujte a zajistěte párátky.
  • Ve vysokém hrnci opékejte rolády několik minut ze všech stran, dokud se maso nezatáhne. Přidejte jemně nasekanou mrkev, cibuli a celer, osolte a opepřete. Přidejte trochu hovězího vývaru, nechte vařit přikryté po dobu 1,5 hodiny, nebo dokud nebude hovězí maso měkké. Během vaření lze přidat více hovězího vývaru.
  • Vyjměte rolády z hrnce a rozmixujte omáčku. Dle potřeby můžete zahustit moukou.
  • Vraťte rolády do omáčky a nechte ještě několik minut probublat.
pečená křupavá masová rolka se špenátem.
Zdroj: buzzfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.