Zelené fazolové lusky na kyselo

Zelené fazolové lusky na kyselo

Fazole na kyselo jsou oblíbenou přílohou u našich sousedů v Německu. Dají se servírovat s klobásou, kuřecími řízky nebo uzeným masem.

Co budeme potřebovat

  • 250 ml červeného vinného octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla
  • 500 g zelených fazolí, nakrájených
  • sůl a mletý pepř

Postup

  • V malém hrnci přiveďte k varu ocet a cukr.
  • Snižte teplotu a vařte za občasného míchání, dokud se tekutina nezredukuje na 2 polévkové lžíce, 5 až 10 minut.
  • Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Fazole vařte v hrnci s vroucí osolenou vodou do měkka, asi 6 minut.
  • Dobře sceďte.
  • Nakonec fazole promíchejte octovou směsí a dochuťte solí a pepřem. Ihned podávejte.

Trochu náročnější na dobu přípravy, ale rovněž výborné jsou balkánské fazole s feta sýrem nebo kovbojské fazole na cibuli a česneku.

Křupavé zelené fazolky se sezamem v kyselé omáčce.
Zdroj: peasandcrayons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.