Mexické fazole jsou něco, co vám nesmí ujít! Rychlé řešení pro vytížený pracovní týden!
Co budeme potřebovat
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 střední červená cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 velká červená kapie, nakrájená nadrobno
- 2 lžičky chilli prášku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 x 400 g plechovky nakrájených rajčat
- 2 x 400 g konzervy červených fazolí, okapané, propláchnuté
- 125 g kukuřice
- 1 lžička moučkového cukru
- 2 lžíce najemno nasekané petrželky
- rýže Basmati, k podávání
- plátky avokáda, k podávání
Postup
- Ve velkém hrnci na střední teplotě rozehřejte olej.
- Přidejte cibuli a česnek.
- Vařte 3 až 4 minuty do změknutí.
- Přidejte kapii a chilli prášek.
- Vařte 2 až 3 minuty nebo dokud kapie nezměkne.
- Přidejte rajčatový protlak, rajčata, fazole, kukuřici a cukr.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum.
- Vařte 20 minut, nebo dokud směs mírně nezhoustne.
- Podávejte s rýží, petrželí a avokádem.
Mexiko bez nachos je jako … prostě bez těchto receptů na mexické nachos, jako byste nebyli!