Fazolky se smetanovou omáčkou nejspíš každému evokují školní jídelnu a ne moc dobrý chuťový zážitek. Proto je čas to změnit! Uvařte si tento perfektní recept s fazolemi a uvidíte, jak si pochutnáte!
Co budeme potřebovat
- 2 plechovky fazolových lusků
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce kopru
- sůl
- pepř
- 1 litr vývaru
- 1 smetana ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
Postup
- Na másle orestujeme cibuli a přidáme lusky, zalijeme vývarem.
- Osolíme, okořeníme, přidáme kopr a povaříme 3 minuty.
- V hrnku studené vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do fazolek.
- Necháme znovu projít varem a po třech minutách dochutíme octem, cukrem a přilijeme smetanu.
- Povaříme ještě 2 minutky a vypneme.
- Podáváme například s brambory a vejcem.