Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Co budeme potřebovat

  • 5 kg rybízu
  • cca 4 sáčky želírovacího cukru
  • hrnek cukru

Postup

  1. Červený nebo černý rybíz rozemeleme v kuchyňském mixéru. Potom směs necháme přes plátno vykapat.
  2. Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg šťávy (trochu méně než litr), přidáme sáček želírovacího cukru a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu.
  3. Zhruba 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme pěnu.
  4. Po dovaření sléváme ihned do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru.
  5. Potom zase otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku.
  6. Podáváme na ranním pečivu, v bílém jogurtu nebo do tvarohu.
Sklenička plná lahodného rybízového džemu.
Zdroj: thespruceeats.com

Výborný je v menším množství i do vařených jablečných kompotů, kdy osvěží chuť jablek s fádnější chutí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.