V koláčích je rybíz pro svou pikantní chuť vynikající a oblíbený.
Co budeme potřebovat
- 250 g polohrubé mouky
- hrnek nebo dva rybízu
- 160 g cukru krupice
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 vejce
- 120 g másla
- 220 ml mléka
Na drobenku
- 80 g cukru
- 80 g hrubé mouky
- 80 g másla
Postup
- Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme.
- Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mléko a dobře promícháme.
- Těsto nalijeme do vymazané a vysypané pečící formy.
- Povrch těsta poklademe rybízem.
- Z másla, hrubé mouky a cukru užmolíme drobenku a posypeme jí povrch koláče.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 175ºC asi 30-40 minut.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji