Rybízový sirup

Rybízový sirup
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Recept na sirup z červeného rybízu je snadný na přípravu a dokáže vytvořit chutný osvěžující nápoj. Naučte se, jak si tento lahodný sirup vyrobit doma s minimem ingrediencí a úsilí.

Co budeme potřebovat

  • 3 kg rybízu
  • 3,5 kg cukru
  • 10-15 g kyseliny citronové
  • kuchyňský teploměr

Postup

  1. Rybíz odstopkujeme, umyjeme, nadrtíme vidličkou a ponoříme do vody ve velké nádobě. Necháme uležet do druhého dne.
  2. Procedíme přes plátýnko nebo gázu a vymačkáme.
  3. Změříme množství vyceděné šťávy.
  4. Zahřejeme na 70°C a přidáme na litr šťávy – 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové.
  5. Zahřejeme na zhruba 85°C, zamícháme, sesbíráme pěnu.
  6. Ihned plníme do lahví, ty položíme na bok a necháme vychladnout.
  7. Sirup přidáváme do vody nebo sycené vody k přípravě lahodného osvěžujícího nápoje.

Výborný je v menším množství i do vařených jablečných kompotů, kdy osvěží chuť jablek s fádnější chutí.

Vanilková zmrzlina přelitá hustým sirupem z rybízu.
Zdroj: cdkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.