Okurkové tzatziki s rajčaty

Okurkové tzatziki s rajčaty

Řecké tzatziki ocení i vaše děti! Tato pomazánka je úžasně osvěžující a zdravá. Plátky rajčat zde navíc tvoří skvělý barevný doplněk.

INGREDIENCE

  • 3 šálky řeckého bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka, oloupaná, podélně rozpůlená, zbavená semínek
  • 3 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 1 velké rajče, nakrájené na čtvrtky, poté na tenké plátky

POSTUP

  1. Umístěte sítko nad velkou mísu.
  2. Nalijte jogurt do sítka vyloženého tenkou tkaninou; nechte 3 hodiny odstát při pokojové teplotě (tekutina vyteče a jogurt zhoustne).
  3. Přeneste jogurt do střední misky.
  4. Mezitím si nahrubo nastrouhejte okurku.
  5. Umístěte ji do jiného sítka; nechte stát při pokojové teplotě, dokud většina tekutiny nevyteče, asi 3 hodiny.
  6. Vymačkejte z okurky přebytečnou vlhkost.
  7. Do jogurtu vmíchejte okurku, kopr a česnek.
  8. Nakonec vmíchejte rajčata, osolte, opepřete a podávejte.
Okurková pomazánka s rajčaty v mističce, ozdobená čerstvým koprem. Vedle jsou kousky chleba.
www.epicurious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.