Řecké tzatziki ocení i vaše děti! Tato pomazánka je úžasně osvěžující a zdravá. Plátky rajčat zde navíc tvoří skvělý barevný doplněk.
INGREDIENCE
- 3 šálky řeckého bílého jogurtu
- 1 salátová okurka, oloupaná, podélně rozpůlená, zbavená semínek
- 3 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru
- 1 velký stroužek česneku, nasekaný
- 1 velké rajče, nakrájené na čtvrtky, poté na tenké plátky
POSTUP
- Umístěte sítko nad velkou mísu.
- Nalijte jogurt do sítka vyloženého tenkou tkaninou; nechte 3 hodiny odstát při pokojové teplotě (tekutina vyteče a jogurt zhoustne).
- Přeneste jogurt do střední misky.
- Mezitím si nahrubo nastrouhejte okurku.
- Umístěte ji do jiného sítka; nechte stát při pokojové teplotě, dokud většina tekutiny nevyteče, asi 3 hodiny.
- Vymačkejte z okurky přebytečnou vlhkost.
- Do jogurtu vmíchejte okurku, kopr a česnek.
- Nakonec vmíchejte rajčata, osolte, opepřete a podávejte.