Treska je úžasná ryba s bílým masem, naprosto ideální na pečení. Bešamel s rozmarýnem a citronová šťáva pak skvěle podtrhnou její jemnou chuť. To prostě musíte ochutnat!
INGREDIENCE
- 500 g filetů z tresky bez kůže
- 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
- sůl
- čerstvě drcený černý pepř
- 4 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/4 šálku mléka
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu
POSTUP
- Rybu vložte do mělké zapékací mísy s víkem a zakapejte ji citronovou šťávou.
- Dochuťte solí a pepřem, přidejte 1/4 šálku vody a pevně přikryjte.
- Rybu pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia asi 20 až 25 minut.
- Mezitím si připravte bešamelovou omáčku.
- Rozpusťte na pánvi máslo, přidejte mouku a za stálého míchání vařečkou asi 1 minutu vařte.
- Pomalu přilévejte mléko a dobře promíchejte.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Rybu položte na servírovací talíř a nechte okapat.
- Do bešamelu přidejte šťávu, která vám zůstala z pečení tresky a dobře promíchejte.
- Jemně prohřejte, ale nevařte.
- Dochuťte a ozdobte rozmarýnem.
- Tresku přelijte omáčkou a podávejte.
Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty s treskou. Pochutnáte si!