Aljašská treska v pivním těstíčku

Aljašská treska v pivním těstíčku
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Lehká a křupavá ryba v těstíčku připravená tradičním britským způsobem! Aby bylo těsto ultra křupavé, je voda nahrazena pivem pro lepší texturu a chuť. Podávejte s hranolkami a tatarskou omáčkou jako praví Britové.

INGREDIENCE

  • 650 g filet z aljašské tresky
  • olej na smažení
  • 60 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

Na těstíčko:

  • 120 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 250 ml studeného piva

K podávání:

  • tatarská omáčka
  • hranolky
  • plátky citronu

POSTUP

  • Pokud používáte mražené ryby, nechte je úplně rozmrazit.
  • Rybu osolte a nechte alespoň 20–30 minut (až 1 hodinu) uležet na mřížce nebo papírové utěrce v lednici.
  • To pomůže z ryby odstranit vlhkost, bude pak víc křupavá.
  • Smíchejte mouku se solí a pepřem.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku s práškem do pečiva, solí, pepřem a studeným pivem.
  • Konzistence těsta musí být stejná jako smetana ke šlehání (pokud je potřeba, přidejte více tekutiny nebo mouky).
  • Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
  • Tresku obalte v ochucené mouce a setřeste přebytečnou mouku.
  • Je důležité zbavit se veškeré přebytečné mouky, abyste získali správnou strukturu.
  • Zahřejte olej v litinové pánvi nebo ve fritéze, dokud jeho teplota nedosáhne 150°C.
  • Rybu namáčejte v těstíčku, vyjměte ji a setřeste přebytečné těsto.
  • A spouštějte do oleje velmi pomalu.
  • Smažte dozlatova po dobu 6–7 minut a v polovině otočte.
  • Vyjměte z oleje a položte na mřížku, aby přebytečný olej odkapal a ryba zůstala křupavá (zůstane křupavá 15–20 minut, takže nejlépe podávejte horké).
  • Podávejte s hranolky, tatarskou omáčkou a plátky citronu.
Obalovaná ryba.
www.littlesunnykitchen.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.