Zdravá a chutná dobrota z ryby a zeleniny! Co víc si přát? Připravte si ji kdykoli se vám zachce s naším jednoduchým receptem.
INGREDIENCE
- 4 tresky (každá o hmotnosti asi 140 g)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 malá brokolice
- 4 mrkve
- 1 svazek jarní cibulky
- 150 g žampionů
- 1 hrst plocholisté petrželky
- 1 citron
- 50 ml suchého bílého vína
POSTUP
- Rybu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
- Z obou stran dochuťte solí a pepřem.
- Brokolici omyjte a rozdělte na růžičky.
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na tyčinky.
- Jarní cibulku opláchněte, oloupejme a podélně rozpůlte.
- Žampiony omyjte a nakrájejte na čtvrtky.
- Petrželku opláchněte, osušte a nasekejte listy.
- Citron opláchněte v horké vodě, osušte a oloupejte škrabkou na zeleninu.
- Citronovou kůru nakrájejte na tenké proužky a poté polovinu citronu odšťavněte.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na pracovní plochu rozložte 4 velké kusy alobalu a na ně naaranžujte zeleninu.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Na zeleninu položte rybu, posypte citronovou kůrou, pokapejte bílým vínem a citronovou šťávou a posypte petrželkou.
- Alobal uzavřete kolem ryb a zeleniny, položte na plech a pečte asi 35 minut.
- Ihned podávejte.