Treska pečená se zeleninou

Treska pečená se zeleninou
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Zdravá a chutná dobrota z ryby a zeleniny! Co víc si přát? Připravte si ji kdykoli se vám zachce s naším jednoduchým receptem.

INGREDIENCE

  • 4 tresky (každá o hmotnosti asi 140 g)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 malá brokolice
  • 4 mrkve
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 150 g žampionů
  • 1 hrst plocholisté petrželky
  • 1 citron
  • 50 ml suchého bílého vína

POSTUP

  • Rybu opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
  • Z obou stran dochuťte solí a pepřem.
  • Brokolici omyjte a rozdělte na růžičky.
  • Mrkev oloupejte a nakrájejte na tyčinky.
  • Jarní cibulku opláchněte, oloupejme a podélně rozpůlte.
  • Žampiony omyjte a nakrájejte na čtvrtky.
  • Petrželku opláchněte, osušte a nasekejte listy.
  • Citron opláchněte v horké vodě, osušte a oloupejte škrabkou na zeleninu.
  • Citronovou kůru nakrájejte na tenké proužky a poté polovinu citronu odšťavněte.
  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Na pracovní plochu rozložte 4 velké kusy alobalu a na ně naaranžujte zeleninu.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Na zeleninu položte rybu, posypte citronovou kůrou, pokapejte bílým vínem a citronovou šťávou a posypte petrželkou.
  • Alobal uzavřete kolem ryb a zeleniny, položte na plech a pečte asi 35 minut.
  • Ihned podávejte.
Ryba se zeleninou v alobalu.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.