Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Příprava: 60 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Už jste někdy zkoušeli ovocné knedlíky z odpalovaného těsta? Pokud ne, je čas je právě vyzkoušet! Jsou jednoduché a moc dobré.

INGREDIENCE

  • 400 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 4 dl mléka
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • švestky
  • voda
  • sůl

POSTUP

  • Mléko osolíme špetkou soli a necháme vařit, přičemž za stálého míchání přisypeme poloviční dávku mouky a necháme zhoustnout.
  • Odložíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí.
  • Potom přidáme po jednom vejci a pokaždé dobře promícháme.
  • Zbylou mouku nasypeme na desku, přidáme k ní vychladlé těsto a spolu zamícháme.
  • Z vypracovaného těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na kousky, které rozmačkáme rukou.
  • Do každého kousku těsta vložíme švestku a vytvoříme kuličky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme přibližně 5 minut.
  • Uvařené knedlíčky vyjmeme sítkem, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme osmaženou strouhankou a promícháme.
  • Před servírováním na talíři posypeme moučkovým cukrem.
Knedlíky ze švestek servírované na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyzkoušejte i naše další recepty na knedlíky ze švestek 5x jinak!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.