Bramborové těsto je méně obvyklé než kynuté či tvarohové. Chuťově je však minimálně stejně dobré a stojí za vyzkoušení.
INGREDIENCE
- 500 g brambor
- 150 g hrubé mouky
- 50 g krupicového cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- jablka
- skořice
- 2 vanilkové cukry
- máslo
- tvrdý tvaroh
- moučkový cukr
POSTUP
- Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout.
- Poté je nastrouháme najemno.
- Přidáme vejce, krupicový cukr, mouku a špetku soli.
- Vypravujeme těsto.
- Těsto rozválíme a vykrajujeme čtverečky.
- Do každého dáme několik plátků jablek, trochu vanilkového cukru a skořici.
- Knedlíky zabalíme.
- Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 5 minut.
- Podáváme zasypané tvarohem, cukrem a polité máslem.