Tyto těstoviny se sýrovou omáčkou máte hotové za 10 minut! Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, levné a skvěle se hodí jako jídlo na poslední chvíli během pracovního týdne.
INGREDIENCE
- 225 g špaget, ale můžete použít i jiné těstoviny
- 160 g krémového sýra
- 30 g strouhaného parmazánu a další k podávání
- 1 lžíce olivového oleje a další k podávání
- 1-2 stroužky česneku, nasekané nebo prolisované
- 120 ml vody na vaření a v případě potřeby více
- sůl a pepř na dochucení
- 1/4-1/2 lžičky chilli vloček nebo podle chuti (volitelně)
POSTUP
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu do al dente.
- Těsně před scezením si rezervujte šálek škrobové těstovinové vody.
- Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a jemně restujte česnek (a pokud chcete, špetku chilli vloček), po dobu 2-3 minut.
- Použijte mírný plamen, nenechte česnek připálit.
- Poté vmíchejte krémový sýr a asi 1/2 šálku škrobové těstovinové vody.
- Míchejte, aby se spojil olej, sýr, voda a vznikla vám hezká, krémová emulze.
- Přidejte parmazán a dobře promíchejte.
- Sceďte a přidejte těstoviny na pánev.
- Dobře promíchejte, aby se těstoviny v omáčce rovnoměrně obalily, podle potřeby přidejte další vodu pro hladkou a krémovou konzistenci.
- Ihned podávejte s kapkou dobrého olivového oleje, čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem (pokud nepoužíváte chilli vločky).
- Užijte si to!