Špagety se sýrovou omáčkou

Špagety se sýrovou omáčkou

Tyto těstoviny se sýrovou omáčkou máte hotové za 10 minut! Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, levné a skvěle se hodí jako jídlo na poslední chvíli během pracovního týdne.  

INGREDIENCE

  • 225 g špaget, ale můžete použít i jiné těstoviny
  • 160 g krémového sýra
  • 30 g strouhaného parmazánu a další k podávání
  • 1 lžíce olivového oleje a další k podávání
  • 1-2 stroužky česneku, nasekané nebo prolisované
  • 120 ml vody na vaření a v případě potřeby více
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1/4-1/2 lžičky chilli vloček nebo podle chuti (volitelně)

POSTUP

  • Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu do al dente.
  • Těsně před scezením si rezervujte šálek škrobové těstovinové vody.
  • Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a jemně restujte česnek (a pokud chcete, špetku chilli vloček), po dobu 2-3 minut.
  • Použijte mírný plamen, nenechte česnek připálit.
  • Poté vmíchejte krémový sýr a asi 1/2 šálku škrobové těstovinové vody.
  • Míchejte, aby se spojil olej, sýr, voda a vznikla vám hezká, krémová emulze.
  • Přidejte parmazán a dobře promíchejte.
  • Sceďte a přidejte těstoviny na pánev.
  • Dobře promíchejte, aby se těstoviny v omáčce rovnoměrně obalily, podle potřeby přidejte další vodu pro hladkou a krémovou konzistenci.
  •  Ihned podávejte s kapkou dobrého olivového oleje, čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým černým pepřem (pokud nepoužíváte chilli vločky).
  • Užijte si to!
Špagety s omáčkou z parmazánu servírované na talíři s vidličkou.
www.theclevermeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.