Aby byl vánoční bramborový salát dietní, měli bychom se při jeho přípravě zříci majonézy, která je tučná. Tu nahradíme raději rostlinným nebo olivovým olejem.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor
- 1 až 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- hrst mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- masový nebo zeleninový vývar
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 5 lžic rostlinného oleje
POSTUP
- Brambory uvařte ve slupce den předem.
- Na druhý den brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Cibuli nakrájejte nadrobno.
- Mražený hrášek uvařte doměkka.
- Mrkev, celer a petržel umyjte a uvařte doměkka.
- Potom nakrájejte na kostičky.
- Do mísy dejte nakrájené brambory, zeleninu a cibuli.
- Doplňte uvařeným mraženým hráškem.
- Dochuťte pepřem, solí, olejem a hořčicí.
- Aby byl bramborový salát vlahý, zalijte ho dle potřeby masovým nebo zeleninovým vývarem.
Vyzkoušejte i naše další inspirativní recepty na pravý vídeňský salát v 4 různých variantách! Je chutný, výživný a zároveň rychlý.