Zeleninové kari s cizrnou

Zeleninové kari s cizrnou

Tento jednoduchý pokrm z jednoho hrnce se skvěle hodí na zahřátí během chladných dnů a večerů. Je úžasně voňavý, vegetariánský, s hřejivým kořením, zeleninou a cizrnou. Přidání dýňového pyré kari úžasně zjemní!

INGREDIENCE

  • 2 lžičky oleje
  • 1 lžička papriky (nebo použijte 3/4 lžičky uzené papriky či 1/4 lžičky kajenského pepře)
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 až 1 lžička kari (nebo použijte garam masalu)
  • 1/4 šálku jemně nakrájené cibule
  • 3 stroužky nasekaného česneku.
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1/2 šálku dýňového pyré (můžete si ho zakoupit či si připravit své vlastní – jednoduše uvaříte dýni, kterou rozmixujete)
  • 1 a 1/2 šálku ovesného, kokosového nebo kešu mléka   
  • 450 g scezené konzervované cizrny
  • 1/2 červené papriky nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 šálku zelených fazolek
  • 1/2 šálku  na tenké plátky nakrájených žampionů
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 šálku nakrájeného špenátu.
  • limetková šťáva a chilli vločky na ozdobu

POSTUP

  • Rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte olej.
  • Přidejte papriku, koriandr, kmín, kari a dobře promíchejte.
  • Koření restujte, dokud nebude voňavé.
  • Přidejte cibuli, česnek a zázvor a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte dýňové pyré a promíchejte, přilijte nemléčné mléko dle výběru a promíchejte, přidejte cizrnu, papriku, houby, fazolky, sůl a promíchejte.
  • Přikryjte a vařte 10-12 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  • Nakonec přidejte špenát a stáhněte teplotu.
  • Dochuťte trochou limetkové šťávy a  přidejte několik vloček chilli na ozdobu a podávejte s rýží.
Kari s cizrnou a zeleninou servírované v miskách s rýží.
www.veganricha.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.