Tento jednoduchý pokrm z jednoho hrnce se skvěle hodí na zahřátí během chladných dnů a večerů. Je úžasně voňavý, vegetariánský, s hřejivým kořením, zeleninou a cizrnou. Přidání dýňového pyré kari úžasně zjemní!
INGREDIENCE
- 2 lžičky oleje
- 1 lžička papriky (nebo použijte 3/4 lžičky uzené papriky či 1/4 lžičky kajenského pepře)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 až 1 lžička kari (nebo použijte garam masalu)
- 1/4 šálku jemně nakrájené cibule
- 3 stroužky nasekaného česneku.
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1/2 šálku dýňového pyré (můžete si ho zakoupit či si připravit své vlastní – jednoduše uvaříte dýni, kterou rozmixujete)
- 1 a 1/2 šálku ovesného, kokosového nebo kešu mléka
- 450 g scezené konzervované cizrny
- 1/2 červené papriky nakrájené na tenké plátky
- 1/2 šálku zelených fazolek
- 1/2 šálku na tenké plátky nakrájených žampionů
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 šálku nakrájeného špenátu.
- limetková šťáva a chilli vločky na ozdobu
POSTUP
- Rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte olej.
- Přidejte papriku, koriandr, kmín, kari a dobře promíchejte.
- Koření restujte, dokud nebude voňavé.
- Přidejte cibuli, česnek a zázvor a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte dýňové pyré a promíchejte, přilijte nemléčné mléko dle výběru a promíchejte, přidejte cizrnu, papriku, houby, fazolky, sůl a promíchejte.
- Přikryjte a vařte 10-12 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- Nakonec přidejte špenát a stáhněte teplotu.
- Dochuťte trochou limetkové šťávy a přidejte několik vloček chilli na ozdobu a podávejte s rýží.