Nakládané kedlubny s česnekem a zázvorem

Nakládané kedlubny s česnekem a zázvorem

Vynikající naložené kedlubny, které se hodí mít vždy při ruce! Můžete je použít do sendvičů či salátů nebo je konzumovat jen tak samotné.

INGREDIENCE

  • 680 – 900 g kedluben (jedna velká nebo dvě malé)
  • hrst listů řapíkatého celeru
  • 500 ml jablečného octa
  • 500 ml vody
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 2 polévkové lžíce hrubé soli
  • 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, rozpůlené
  • 1/2 čajové lžičky drceného černého pepře

POSTUP

  • Umyjte a osušte tři půllitrové zavařovací sklenice a víčka.
  • Dejte stranou.
  • Vyčistěte a ořízněte kedlubny a ujistěte se, že jste odstranili všechna místa, kde byly předtím připevněny malé stonky.
  • Mandolínou nebo velmi ostrým nožem nakrájejte kedlubny na tenké tyčinky.
  • Tyčinky rovnoměrně rozdělte do sklenic spolu s listy řapíkatého celeru, černým pepřem, zázvorem a česnekem.   
  • Smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl a hořčičná semínka ve středním hrnci a přiveďte k varu.
  • Jakmile se lák vyvaří, stáhněte ho z ohně a tekutinou opatrně zalijte kedlubny ve sklenicích.
  • Na sklenice našroubujte víčka nechte je stát na pultu, dokud nevychladnou.
  • Po vychladnutí dejte do lednice.
  • Kedlubny budou připraveny ke konzumaci za 24 hodin a lze je skladovat v lednici až 2 měsíce.
Naložené kedlubny v zavařovacích sklenicích.
www.constantlycooking.com

Připravili jsme si pro vás i nejlepší recepty na vepřové se smetanou. Vyzkoušejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.