Kedlubnová omáčka

Kedlubnová omáčka

Připravte si tuto jednoduchou smetanovou omáčku z kedlubny, která je výživná a skvěle zasytí.

INGREDIENCE

  • 1-2 kedlubny
  • máslo
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • 3/4 l mléka
  • smetana
  • voda

POSTUP

  1. Kedlubny si nastrouhejte na hrubo.
  2. V kastrůlku je osmahněte lehce na másle a nechte dusit s trochou vody (aby byly kedlubny ponořené).
  3. Osolte, opepřete, můžete přidat vegetu a duste, dokud není kedlubna měkká.
  4. Přilijte mléko a trochu smetany.
  5. Povařte, zahustěte rozšlehanou moukou s vodou a ještě nechte cca 5 minut vařit.
  6. Podávejte s vařenými brambory, vařeným vejcem nebo opečeným párkem.
Omáčka z kedluben v misce se lžící.
www.goodtoknow.co.uk

Vyzkoušejte také našich 6 dalších lahodných receptů na zdravé a chutné polévky z kedlubny. Načerpejte inspiraci!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.