Připravte si tuto jednoduchou smetanovou omáčku z kedlubny, která je výživná a skvěle zasytí.
INGREDIENCE
- 1-2 kedlubny
- máslo
- sůl, pepř
- hladká mouka
- 3/4 l mléka
- smetana
- voda
POSTUP
- Kedlubny si nastrouhejte na hrubo.
- V kastrůlku je osmahněte lehce na másle a nechte dusit s trochou vody (aby byly kedlubny ponořené).
- Osolte, opepřete, můžete přidat vegetu a duste, dokud není kedlubna měkká.
- Přilijte mléko a trochu smetany.
- Povařte, zahustěte rozšlehanou moukou s vodou a ještě nechte cca 5 minut vařit.
- Podávejte s vařenými brambory, vařeným vejcem nebo opečeným párkem.
Vyzkoušejte také našich 6 dalších lahodných receptů na zdravé a chutné polévky z kedlubny. Načerpejte inspiraci!