Není nic lepšího než poctivá domácí polévka. A to obzvláště během chladných dní a večerů. Proč nevyzkoušet variantu s kedlubnou a zakysanou smetanou? Je to lahůdka!
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 6 středních kedluben, oloupaných a na kostičky
- 2 lžíce mouky
- špetka papriky
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek šlehačky
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce jemně sekané petrželky
POSTUP
- Rozehřejte olej na pánvi na střední teplotu.
- Přidejte kedlubnu a dobře promíchejte.
- Přilijte 1-2 lžíce vody a nechte pod pokličkou vařit.
- Pravidelně míchejte a dolévejte vodu, aby se kedlubna nepřipálila.
- Vařte asi 20 minut, dokud kedlubna nezměkne.
- Sundejte poklici a nechte ještě vyvařit zbytek vody.
- Přidejte mouku a papriku a pořádně promíchejte.
- Nalijte vývar, promíchejte a přiveďte opět k varu.
- Na závěr přidejte obě smetany, sůl, pepř a už jen dostatečně nechte zahřát.
- Polévku na talíři posypte nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?