Kedlubnová polévka se zakysanou smetanou

Kedlubnová polévka se zakysanou smetanou

Není nic lepšího než poctivá domácí polévka. A to obzvláště během chladných dní a večerů. Proč nevyzkoušet variantu s kedlubnou a zakysanou smetanou? Je to lahůdka!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
  • 6 středních kedluben, oloupaných a na kostičky
  • 2 lžíce mouky
  • špetka papriky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek šlehačky
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce jemně sekané petrželky

POSTUP

  1. Rozehřejte olej na pánvi na střední teplotu.
  2. Přidejte kedlubnu a dobře promíchejte.
  3. Přilijte 1-2 lžíce vody a nechte pod pokličkou vařit.
  4. Pravidelně míchejte a dolévejte vodu, aby se kedlubna nepřipálila.
  5. Vařte asi 20 minut, dokud kedlubna nezměkne.
  6. Sundejte poklici a nechte ještě vyvařit zbytek vody.
  7. Přidejte mouku a papriku a pořádně promíchejte.
  8. Nalijte vývar, promíchejte a přiveďte opět k varu.
  9. Na závěr přidejte obě smetany, sůl, pepř a už jen dostatečně nechte zahřát.
  10. Polévku na talíři posypte nasekanou petrželkou.
Polévka z kedluben v mističce, ozdobená čerstvou petrželkou a s vedle položenou lžící.
www.gastronomersguide.com

Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.