Smažené kedlubny

Smažené kedlubny

Pokud už vás klasické řízky nebaví, vyzkoušejte tuto variantu z kedluben. Je to skvělá vegetariánská alternativa k masovým řízkům a navíc moc dobře chutná!

INGREDIENCE

  • 500 g kedlubny
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce mouky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 30 g margarínu (nesoleného) nebo olej

POSTUP

  1. Oloupejte kedlubny a nakrájejte asi na 1cm plátky.
  2. Osolte a opepřete plátky kedlubny z obou stran.
  3. Obalte v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka).
  4. Na pánvi rozehřejte margarín nebo olej a smažte plátky cca 3-5 minut z každé strany.
  5. Osmažené kedlubny přendávejte na talíř s papírovým ubrouskem, abyste se zbavili přebytečného oleje.
  6. Servírujte teplé.
  7. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory s tatarkou nebo zeleninový salát.
Kedlubny v těstíčku s petrželkou.
 www.marions-kochbuch.com

Chutné placičky si můžete připravit z různých ingrediencí. Máme pro vás mimo jiné i recepty na placky ze zelí 5x jinak. Snadné, rychlé a výživné!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.