Pokud už vás klasické řízky nebaví, vyzkoušejte tuto variantu z kedluben. Je to skvělá vegetariánská alternativa k masovým řízkům a navíc moc dobře chutná!
INGREDIENCE
- 500 g kedlubny
- sůl, pepř
- 2 lžíce mouky
- 1 vejce
- strouhanka
- 30 g margarínu (nesoleného) nebo olej
POSTUP
- Oloupejte kedlubny a nakrájejte asi na 1cm plátky.
- Osolte a opepřete plátky kedlubny z obou stran.
- Obalte v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka).
- Na pánvi rozehřejte margarín nebo olej a smažte plátky cca 3-5 minut z každé strany.
- Osmažené kedlubny přendávejte na talíř s papírovým ubrouskem, abyste se zbavili přebytečného oleje.
- Servírujte teplé.
- Jako příloha jsou vhodné pečené brambory s tatarkou nebo zeleninový salát.
Chutné placičky si můžete připravit z různých ingrediencí. Máme pro vás mimo jiné i recepty na placky ze zelí 5x jinak. Snadné, rychlé a výživné!