Gratinovaný kedluben s parmazánem

Gratinovaný kedluben s parmazánem

Jednoduchý recept na zapékané kedlubny, do kterého můžete dle chuti přidat třeba slaninu, cibuli i česnek. Na brambory si ani nevzpomenete!

INGREDIENCE

  • 500 g kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 85 g parmazánu, jemně nastrouhaného
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

POSTUP

  • Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky 3-4 kedlubny.
  • Potřete zapékací mísu o rozměrech 20×20 cm olivovým olejem a poté na na dno navrstvěte plátky kedlubny.
  • Posypte parmazánem a poté zakápněte smetanou ke šlehání.
  • Tento postup opakujte pro tolik vrstev, abyste spotřebovali všechny plátky kedlubny.
  • Ve třetí vrstvě jsem přidejte trochu čerstvého mletého černého pepře a posypte mořskou solí.
  • Nakonec potřete horní plátky zbylou smetanou, opepřete, osolte a posypte zbývajícím parmazánem.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 60 minut.
  • Pokud chcete nádherný křupavý vršek, zapněte gril na posledních 5 minut.
  • Před podáváním nechte alespoň 10 minut odležet.
Zapečené kedlubny se sýrem v zapékací misce.
www.seriousketo.com

Možná se vám budou hodit i naše recepty na vynikající přílohové omáčky k masu, zelenině či krekrům 10x jinak. Vybere si úplně každý!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.