Když si opět budete doma dělat vepřové výpečky, zkuste k nim tentokrát podávat tuto kapustu, která je upravena na způsob kysaného zelí. Příjemně vás překvapí!
INGREDIENCE
- 2 lžíce másla
- 3 šalotky (nebo 2 střední cibule)
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 – 600 g kedlubny
- sůl
- drcený kmín
- k dochucení cukr a ocet
POSTUP
- Na pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli.
- Když je šalotka nebo cibule hotová, přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne světlá jíška.
- Kedluben oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- Přidejte ho do základu a ochuťte vše solí a drceným kmínem.
- Duste pod pokličkou asi 10 – 15 minut nebo do změknutí.
- V případě potřeby lehce podlijte horkou vodou.
- Když je kedlubnové zelí hotové, můžete ho dochutit trochou cukru a octa.