Smažené placičky z kedlubny

Smažené placičky z kedlubny

Intenzivní, někdy ostrá nebo hořká chuť kedlubny se při vaření úžasně zjemní. A bude ještě lahodnější, když si ji usmažíte v podobě těchto placek. Strouhání a rychlé smažení úžasně podtrhne sladkou chuť kedlubny. Placičky můžete podávat samostatně jako předkrm či jako lehký oběd se salátem a křupavým chlebem. Doplňte je créme fraîche, salsou či zakysanou smetanou.

INGREDIENCE

  • 2 kedlubny
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 lžičky jemné mořské soli
  • 1 šálek řepkového oleje

POSTUP

  • Kedlubny oloupejte.
  • Nastrouhejte je nahrubo do misky.
  • Nastrouhanou kedlubnu přendejte z mísy na dvojitou vrstvu čistých kuchyňských utěrek.
  • Zvedněte rohy utěrek, stočte je k sobě a vymačkejte co nejvíce tekutiny.
  • Vejce rozklepněte do velké mísy a důkladně je promíchejte vidličkou.
  • Do směsi pridejte mouku a sůl a důkladně promíchejte.
  • Zahřejte vrstvu oleje (asi 0,5 cm) ve velké pánvi na středně vysokém plameni, dokud se olej nebude třpytit, když pánví kroužíte.
  • Trochu těsta vloženého do pánve by mělo okamžitě prskat.
  • Do pánve naneste pořádné lžíce těsta a vzniklé hromádky trochu zplošťte zadní částí lžíce.
  • Do velké pánve by se vám měly vejít asi čtyři placky najednou.
  • Částečně zakryjte a smažte, dokud placky na jedné straně nezhnědnou, 2 až 3 minuty, otočte, znovu částečně přikryjte a smažte, dokud nebudou měkké a na obou stranách opečené.
  • Přendejte placky na plech vyložený papírovou utěrkou, aby odkapaly.
  • Opakujte se zbývajícím těstem.
  • Ihned podávejte.
Kedlubnové placky na talíři s vedle položenou miskou dipu.
www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.