Maďarské plněné kedlubny

Maďarské plněné kedlubny
Příprava: 80 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Kedlubny se dají i skvěle plnit jako třeba v tomto receptu, kde náplň tvoří mleté maso. Můžete použít hovězí, vepřové, telecí i jehněčí maso a vždy to bude delikatesa!

INGREDIENCE

  • 6 středních kedluben
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 a 1/2 lžíce másla
  • 500 g mletého hovězího masa (můžete použít i jiné mleté maso   
  • 2 velká vejce
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • sůl, podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
  • 1 a 1/2 šálku vývaru dle výběru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky

POSTUP

  • Kedlubny vařte 20 minut.
  • Nechte vychladnout, dokud se s nimi nedá manipulovat.
  • Odloupněte pevnou vnější slupku.
  • Odřízněte kousek kořenového konce, aby stály rovně.
  • Odřízněte vršky, které si uchovejte a vydlabejte dužinu, ponechte alespoň 0,5 cm stěnu.
  • Dužinu nakrájejte najemno.
  • Na střední pánvi orestujte cibuli a nakrájenou, vydlabanou kedlubnu na 1 a 1/2 lžíci másla, dokud nezměkne.
  • Přendejte do velké mísy a smíchejte s mletým masem, 2 velkými vejci, jemně nasekaným stroužkem česneku a podle chuti osolte a opepřete.
  • Zahřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Nastříkejte zapékací misku olejem ve spreji.
  • Vydlabané kedlubny naplňte masovou směsí, vložte do zapékací mísy a poklaďte vršky kedluben.
  • Kedlubny zalijte 1 a 1/2 šálky vývaru dle výběru.
  • Pečte 40 až 50 minut nebo do změknutí.
  • Kedlubny vyjměte na servírovací talíř a udržujte v teple.
  • Odstraňte tuk ze šťávy z pánve.
  • Vidličkou promíchejte 1 šálek zakysané smetany se 2 lžícemi hladké mouky.
  • Za stálého šlehání promíchejte s několika naběračkami horké šťávy z pánve.
  • Do zbylé šťávy z pánve nalijte zakysanou smetanu a vařte do zhoustnutí.
  • V případě potřeby dochuťte.
  • Plněné kedlubny podávejte s omáčkou.
Kedlubny plněné masovou směsí, servírované na talířku s čerstvou petrželkou.
www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.