Dušené vepřové maso s kedlubnem

Dušené vepřové maso s kedlubnem

Tato dušená vepřová směs obsahuje jemnou vepřovou plec spolu s tou nejlepší podzimní zeleninou a ovocem. Batáty, kedlubny, fazolky a jablka vytváří spolu s masem dokonalou kombinaci chutí, které nikdo neodolá!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,3 kg vepřové plece bez kosti (přebytečný tuk odstraňte a maso nakrájejte na 5 cm kousky)
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté ​​hořčice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 šálek suchého cideru
  • 3 lžíce jablečného octa
  • ½ kila batátů, oloupaných a nakrájených na kousky o velikosti sousta
  • 500 g kedlubny, oloupané a nakrájené na kousky velikosti sousta
  • 2 střední pevná sladká jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na kousky
  • 1 šálek zelených fazolek, nakrájených na 2,5 cm kousky

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 160 °C a posuňte rošt do spodní střední polohy.
  • Vepřovou plec osušte papírovými utěrkami a dochuťte solí a pepřem.
  • Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci vhodném do trouby na středně vysoké teplotě.
  • Postupně do hrnce přidejte vepřové maso a opékejte ze všech stran, 2 až 3 minuty z každé strany.
  • Opečené maso dejte do mísy.
  • Snižte plamen a z hrnce vylijte všechen tuk kromě 2 polévkových lžic.
  • Přidejte cibuli a opékejte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
  • Vmíchejte česnek, sušenou šalvěj, sušený tymián, mletou hořčici, muškátový oříšek a kajenský pepř.
  • Za stálého míchání restujte do rozvonění asi 1 minutu.
  • Přidejte vepřové maso a veškerou šťávu z mísy zpět do hrnce.
  • Přidejte vývar a cider.
  • Přiveďte k varu, seškrábněte všechny další hnědé kousky ze dna hrnce, přikryjte a vložte do trouby na 2 hodiny.
  • Vyjměte hrnec z trouby a přidejte ocet, batáty, kedlubny a jablka.
  • Zakryjte a vložte zpět do trouby na dalších třicet minut.
  • Hrnec opět vyndejte z trouby a přidejte zelené fazolky.
  • Zakryjte a vložte zpět do trouby a pečte dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
Dušená směs s masem a zelninou v hrnci.
www.raspberriesandkohlrabi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.