I když játrům zrovna nefandíte, zkuste jim dát šanci. Následující recept je totiž delikatesa. Kombinaci jater a pomerančů si prostě musíte zamilovat!
INGREDIENCE
- ½ lžičky celého koriandru
- ½ lžičky celého pepře
- 1 lžíce tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 800 g telecích jater
- 2 pomeranče
- mořská sůl dle chuti
POSTUP
- V hmoždíři najemno rozdrtíme koriandr s pepřem a tymiánem.
- Koření smícháme s olejem.
- Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých plátků.
- Ostrým nožem zbavíme pomeranče kůry a dřeně a nakrájíme na silnější plátky.
- Pomeranče a játra potřeme olejem s kořením a dáme na rozpálený gril.
- Grilujeme, dokud játra nejsou zlatohnědá, občas je potřeme olejem, 2–3 minuty z každé strany.
- Těsně před podáváním dochutíme solí.
- Rozdělíme na talíře a podáváme s pomeranči.