Tento sirup bude chutnat v letním období hlavně dětem a v zimě jim ho můžete přidat zase do čaje.
Ingredience:
- 2 kg pomerančů
- 2 kg krupicového cukru
- 1,5 l převařené vlažné vody
- 30-40 g kyseliny citrónové (podle sladkosti pomerančů)
Postup:
- Polovinu množství pomerančů umyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Vložíme do hrnce, zalijeme vlažnou vodou a necháme 24 hodin louhovat.
- Druhý den přidáme do hrnce čerstvě vymačkanou šťávu ze zbylých pomerančů a směs přibližně 20 minut vaříme.
- Poté necháme opět 24 hodin louhovat.
- Další den šťávu přecedíme přes plátýnko do hrnce.
- Přisypeme cukr, kyselinu citrónovou a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
- Pak ještě dalších 20 minut.
- Šťávu přelijeme do dobře uzavíratelných lahví.