Pikantní kuřecí na pomerančích

Pikantní kuřecí na pomerančích

Luxusní pokrm z křupavého smaženého kuřecího masa pro milovníky asijské kuchyně! Tato domácí verze vám přinese jistě úsměv na tváři.

INGREDIENCE

  • 3/4 kg kuřecího nakrájeného na kusy velikosti sousta
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • jarní cibulka na ozdobu

Na marinádu:

  • 1 hrníček kuřecího vývaru
  • 1/2 hrníčku čerstvé pomerančové šťávy
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 1/2 hrníčku cukru
  • 1/3 hrníčku rýžového octa
  • 1/4 hrníčku sojové omáčky
  • 4 stroužky česneku, prolisovat
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu rozpustit s 2 lžícemi vody

POSTUP :

  1. Smícháme ingredience na marinádu a do poloviny si naložíme maso min. na 30 min.
  2. Druhou polovinu si dáme do hrnce pomalu vařit, aby nám zhoustla.
  3. Udržujeme ji teplou.
  4. Kuřecí maso vyndáme z marinády, kterou už nebudeme potřebovat, vyždímáme.
  5. Rozšleháme si vajíčko, maso v něm obalíme a pořádně vyválíme ve škrobu.
  6. Rozpálíme pořádně olej a opečeme dozlatova.
  7. Necháme odkapat na ubrousku.
  8. Kuře hodíme do ještě teplé omáčky a hned podáváme.
  9. Ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Kuřecí kousky s omáčkou a rýží servírované na talíři.
www.modernhoney.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.