Luxusní pokrm z křupavého smaženého kuřecího masa pro milovníky asijské kuchyně! Tato domácí verze vám přinese jistě úsměv na tváři.
INGREDIENCE
- 3/4 kg kuřecího nakrájeného na kusy velikosti sousta
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 vejce
- olej na smažení
- jarní cibulka na ozdobu
Na marinádu:
- 1 hrníček kuřecího vývaru
- 1/2 hrníčku čerstvé pomerančové šťávy
- kůra z jednoho pomeranče
- 1/2 hrníčku cukru
- 1/3 hrníčku rýžového octa
- 1/4 hrníčku sojové omáčky
- 4 stroužky česneku, prolisovat
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu rozpustit s 2 lžícemi vody
POSTUP :
- Smícháme ingredience na marinádu a do poloviny si naložíme maso min. na 30 min.
- Druhou polovinu si dáme do hrnce pomalu vařit, aby nám zhoustla.
- Udržujeme ji teplou.
- Kuřecí maso vyndáme z marinády, kterou už nebudeme potřebovat, vyždímáme.
- Rozšleháme si vajíčko, maso v něm obalíme a pořádně vyválíme ve škrobu.
- Rozpálíme pořádně olej a opečeme dozlatova.
- Necháme odkapat na ubrousku.
- Kuře hodíme do ještě teplé omáčky a hned podáváme.
- Ozdobíme nakrájenou cibulkou.