Sezóna dýní je začátkem podzimu a to je ideální doba na vaření hustých polévek, které vás zahřejí v chladných dnech. Existuje nespočet variant této oblíbené polévky a tak se nebojte experimentovat s ingrediencemi. Náš recept můžete doladit například přidáním pálivého chilli nebo krutonů z toastového chleba opražených na trošce másla.
INGREDIENCE
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- 1 lžičku olivového oleje
- 150 g zeleninového vývaru
- 70 g kokosového mléka
- sůl a pepř dle chuti
- kokosové mléko, dýňový olej a pečená dýňová semínka na ozdobení
POSTUP
- Rozřízněte dýni na poloviny, vydlabejte semínka a vnitřek potřete olivovým olejem a osolte.
- Dejte péct do trouby řezem dolů na 200°C po dobu cca 20 minut.
- Poté otočte řezem nahoru a pečte dalších 10 minut, nebo dokud není dýně měkká.
- Dýni nakrájejte i se slupkou na kostky.
- Vložte dýni do mixéru, zalijte vývarem a přidejte kokosové mléko a sůl.
- Mixujte do hladka.
- Polévku nalijte do hrnce a vařte několik minut.
- Servírujte horké ozdobené kapkou dýňového oleje, kokosového mléka a posypané praženými dýňovými semínky.
Máme pro vás ty nejlepší recepty na dipy, které můžete servírovat ke svým dýňovým hranolkám!