Slepované skořicové cukroví

Slepované skořicové cukroví

Kdykoliv se peče jakékoliv cukroví, kdy se dva kousky lepí k sobě dobrou náplní, stojí to za to. Slepovat můžete máslovým krémem, pikantní marmeládou, nebo také populární Nutellou. V tomto případě použijeme latinskoamerickou verzi mléčného karamelu Dulce de leche.

Ingredience:

  • 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 vrchovatá lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnku změklého másla
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
  • 1 plechovka mléčného karamelu Dulce de leche

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si plech na pečení vyložený pečícím papírem.
  • Ve velké míse smícháme mouku, skořici a kypřící prášek do pečiva.
  • V jiné míse našleháme máslo s cukrem pomocí elektrického ručního mixéru do světlé a nadýchané hmoty.
  • Přidáme vejce, mléko, vanilkový extrakt a znovu důkladně promícháme.
  • Postupně začneme za stálého míchání přisypávat moučnou směs do máslové směsi.
  • Těsto po částech vložíme do lisu na cukroví a vytlačujeme sušenky ve tvaru, který máme zrovna po ruce rovnou na pečící plech.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 10–12 minut, případně dokud nebude mít cukroví zlatavý nádech.
  • Hotové sušenky vyndáme z trouby a necháme pár minut odpočívat na plechu.
  • Poté přendáme na kuchyňskou mřížku, aby cukroví zcela vychladlo.
  • Nakonec potřeme vždy jednu polovinu lžičkou Dulce de leche a přiklopíme druhou polovinou.
  • Kdo chce, může ještě pocákat rozpuštěnou čokoládou, ale není to potřeba.
Vynikající skořicové sušenky s vrstvou lahodné náplně a neodolatelnou chutí.
Zdroj: https://www.wilton.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.