Tento recept je skvělý v tom, že vepřové maso můžeme nahradit i jiným druhem masa třeba kuřecím nebo telecím a vždy to bude perfektně fungovat. Navíc je jednoduchý a velmi chutný!
INGREDIENCE
- 2–3 lžíce sádla nebo másla
- 750 g vepřové plece, nakrájené na kostky
- 2 menší cibule, nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce mleté sladké papriky
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200 ml vývaru
POSTUP
- V hrnci rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran.
- Pak maso vyjměte z hrnce a nasypte do něj cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil.
- Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte.
- Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.
- Podlijte vývarem a promíchejte.
- Přivedeďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka.
- Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání.
- Osolte a opepřete.
- Prohřejte, ale už nevařte.
- Podávejte s libovolnou přílohou.
Vyzkoušejte i naše další recepty s vepřovým masem na paprice. Máme pro vás 6 luxusních variant!