Roláda z krůtího masa s nádivkou

Roláda z krůtího masa s nádivkou
Příprava: 140 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 12

Tato roláda obsahuje šťavnaté maso z krůtích prsou, které je zatočené kolem směsi čerstvých bylinek, kukuřičného chleba, jablek a křupavé vepřové klobásy. To si prostě musíte zamilovat!

INGREDIENCE

  • 2 střední řapíky řapíkatého celeru
  • 1 střední cibule
  • 1 střední sladké jablko   
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvé petrželky a další na ozdobu
  • 1 lžíce čerstvých lístků šalvěje a další na ozdobu
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu a další na ozdobu
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžičky soli
  • 230 g vepřové klobásy
  • 110 g kukuřičného chleba
  • 1 velké krůtí prso bez kosti, s kůží (cca 2 kg)
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

POSTUP

  • Umístěte rošt doprostřed trouby a zahřejte na 175 ° C.
  • Do velké mísy dejte najemno nakrájený řapíkatý celer, cibuli, nasekaný česnek a jablko.
  • Rozpusťte 2 lžíce másla na velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  • Přidejte cibulovou směs a 1 lžičku soli.
  • Vařte za občasného míchání do měkka asi 10 minut.
  • Vraťte směs do velké mísy.
  • Do pánve přidajte zbývající lžíci másla a rozpusťte.
  • Přidejte vepřovou klobásu (v případě potřeby nejprve odstraňte střívka) a vařte, přičemž klobásu nalámejte dřevěnou lžící na malé kousky, dokud nezhnědne a nebude provařená, 6 až 8 minut.
  • Přendejte do mísy s cibulí.
  • Do mísy rozdrobte také kukuřičný chléb na velmi malé kousky o velikosti strouhanky.
  • Bylinky na roládu nasekejte, promíchejte a přidejte do mísy.
  • Položte 1 celé vykostěné krůtí prso s kůží kůží dolů na prkénko delší stranou blíže k vám.
  • Krůtu přikryjte 2 mírně se překrývajícími listy plastové fólie.
  • Plochou stranou paličky na maso prso naklepejte, dokud nebude mít stejnoměrnou tloušťku cca centimetr.
  • Maso z obou stran ochuťte zbylými 2 lžičkami soli.
  • Přeneste náplň na maso a rozetřete do rovnoměrné vrstvy, přičemž po celém obvodu ponechejte centimetrový okraj.
  • Krůtu srolujte zdola nahoru pevně do špalku a urovnejte švem dolů, konce zastrčte.
  • Svažte kuchyňským provázkem, jednou po délce rolády a poté po šířce v 5 cm intervalech.
  • Nalijte 1 šálek kuřecího vývaru do pekáče o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Roládu položte do středu pekáče švem dolů.
  • Osušte ji a poté potřete vršek 2 lžícemi oleje.
  • Posypeme 1/4 lžičky černého pepře.
  • Pečte, dokud není kůže zlatavě hnědá a vnitřní teplota nedosahuje alespoň 71 °C, 70 až 80 minut.
  • Přendejte na prkénko a nechte alespoň 10 minut odpočívat.
  • Vývar a šťávu z pekáče použijte jako omáčku.
  • Odřízněte a odstraňte kuchyňský provázek, poté roládu nakrájejte příčně na centimetr silné plátky.
  • Ozdobte zbylými nasekanými čerstvými bylinkami.
Nadívaná roláda z krůty servírovaná na velkém talíři s čerstvými bylinkami.
www.thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.