Tak tohle je naprostá bomba! Kombinace mletého hovězího masa, sýrové omáčky a zeleniny je plná neuvěřitelné chuti, kterou ocení všichni vaši hosté.
INGREDIENCE
- 1 kg mletého hovězího masa (nejlépe 90% libového)
- 1 lžíce slaného másla
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená nadrobno
- 1 řapíkatý celer, nakrájený nadrobno
- ½ lžičky soli
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- ½ lžičky pepře
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- ½ šálku suchého červeného vína
- 2 lžičky worcesterské omáčky
- ¾ šálku kuřecího vývaru
- 1 velký květák nakrájený na malé růžičky
- 2 šálky mléka
- 2 polévkové lžíce plus 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 šálky nastrouhaného čedaru
- ¼ lžičky mletého bílého pepře
POSTUP
- Troubu předehřejte na 175° Celsia.
- Nastříkejte zapékací misku o objemu 2 a ½ litru olejem ve spreji.
- Ve velkém hrnci vybaveném parním košem přiveďte k varu 2,5 až 5 cm vody.
- Květák vařte v páře, dokud nebude téměř měkký, 3 až 4 minuty.
- Dejte stranou.
- Nastříkejte velkou nepřilnavou pánev olejem ve spreji a nechte na středně vysokém ohni rozehřát.
- Přidejte hovězí maso a restujte za stálého míchání a drcení vařečkou, dokud nezhnědne, 5 až 7 minut.
- Přemístěte hovězí maso do mísy.
- Vraťte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte máslo.
- Krouživým pohybem pánve rozpusťte máslo.
- Přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a sůl a restujte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne a cibule nezesklovatí, 4 až 6 minut.
- Přidejte papriku, tymián a pepř a restujte za stálého míchání, dokud se tymián nerozvoní, 30 až 90 sekund.
- Přidejte rajčatový protlak a vmíchejte do zeleniny.
- Přidejte červené víno a worcesterskou omáčku a vařte za stálého míchání, dokud se víno téměř neodpaří.
- Přilijte vývar a za občasného míchání přiveďte k varu.
- Vařte, dokud nebude zelenina měkká a omáčka velmi hustá, 4 až 6 minut.
- Přidejte vařené hovězí maso zpět do této směsi.
- Dejte stranou.
- Zahřejte 1 a ½ šálku mléka ve středním hrnci na středně vysokém plameni.
- V malé misce rozšlehejte zbývající ½ šálku mléka a kukuřičný škrob.
- Kaši z kukuřičného škrobu zašlehejte do napařujícího se mléka a za stálého šlehání na plameni přiveďte k varu.
- Když směs bublá a zhoustne, stáhněte z ohně a vmíchejte 2 šálky nastrouhaného čedaru a pepř.
- Na dno zapékací mísy navrstvěte polovinu květáku.
- Navrch dejte polovinu hovězí směsi.
- Zalijte polovinou sýrové omáčky.
- Opakujte se zbylým květákem, hovězí směsí a sýrovou omáčkou.
- Zasypte zbylým čedarem.
- Pečte, dokud pokrm nezačne bublat a květák nezměkne, 20 až 25 minut.
- Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.
Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších digestoří. Kdo vyhrál v našem srovnání?