Už jste někdy ochutnali pomazánku z pečené zeleniny? Že ne? Určitě by byla škoda nevyzkoušet. Tento recept na hummus si zasloužil i video, tak nakoukněte.
Co budeme potřebovat
- 2 velké červené papriky
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička olivového oleje
- 2 hrnky vařené cizrny (tj. 1 hrnek sušené/nebo v konzervě)
- 3 lžíce tahini
- šťáva z citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce balzamikového octa
- ½ lžičky mleté papriky
- ½ lžičky soli
Postup
- Troubu si předehřejte na 205 °C.
- Červené papriky umyjte, očistěte od semínek a nakrájejte na silnější plátky.
- Dejte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete je olivovým olejem.
- Přidejte k nim všechen česnek (neloupejte!), také je potřete olejem.
- Pečte asi 25 minut.
- Po upečení můžete česnek oloupat.
- Dejte všechny ingredience (kromě cizrny) do mixéru a mixujte dohladka.
- Občas seškrábněte okraje mixéru, aby se vše dobře rozmixovalo.
- Přidejte cizrnu a znovu mixujte.
- Pokud chcete, aby byl hummus hustší, přidejte tahini, pokud řidší, přidejte vodu.
- Případně dochuťte extra solí nebo citronovou šťávou.