Tento recept na lahodný řepový koláč v sobě skrývá chuť hořké čokolády a jemnost tvarohu. Vyzkoušejte je jen tak, nebo ho ozdobte bohatou čepicí ze sladkého krému s mascarpone, který povýší vaše pečení na opravdový požitek.
Co budeme potřebovat
- 250 g vařené červené řepy
- 3 vejce
- 200 g tučného tvarohu
- 175 g polohrubé mouky
- 50 g kakaového prášku
- 180 g krystalového cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 100 g hořké čokolády
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu nebo nastrouhejte na jemném struhadle.
- Smíchejte rozmixovanou řepu, vejce a tvaroh.
- Přidejte mouku, kakaový prášek, cukr, prášek do pečiva a znovu promíchejte.
- Nakrájejte hořkou čokoládu na malé kousky a přidejte do směsi.
- Vymažte formu na koláč a vlijte do ní těsto.
- Pečte 20-25 minut, poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Pokud chcete koláč ozdobit krémem, smíchejte vaničku mascarpone s moučkovým cukrem a trochou sušené vanilky.
- Nechte vychladit a pomocí zdobícího sáčku naneste na řepový koláč.
K těmto muffinům by se hodila i výborná káva. Kávovary DeLonghi vám ji připraví levou zadní.