Koláč z červené řepy s tvarohem

Koláč z červené řepy s tvarohem

Tento recept na lahodný řepový koláč v sobě skrývá chuť hořké čokolády a jemnost tvarohu. Vyzkoušejte je jen tak, nebo ho ozdobte bohatou čepicí ze sladkého krému s mascarpone, který povýší vaše pečení na opravdový požitek.

Co budeme potřebovat

  • 250 g vařené červené řepy
  • 3 vejce
  • 200 g tučného tvarohu
  • 175 g polohrubé mouky
  • 50 g kakaového prášku
  • 180 g krystalového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 100 g hořké čokolády

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu nebo nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. Smíchejte rozmixovanou řepu, vejce a tvaroh.
  4. Přidejte mouku, kakaový prášek, cukr, prášek do pečiva a znovu promíchejte.
  5. Nakrájejte hořkou čokoládu na malé kousky a přidejte do směsi.
  6. Vymažte formu na koláč a vlijte do ní těsto.
  7. Pečte 20-25 minut, poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  8. Pokud chcete koláč ozdobit krémem, smíchejte vaničku mascarpone s moučkovým cukrem a trochou sušené vanilky.
  9. Nechte vychladit a pomocí zdobícího sáčku naneste na řepový koláč.

K těmto muffinům by se hodila i výborná káva. Kávovary DeLonghi vám ji připraví levou zadní.

Nadýchaná buchtička z čokolády a tvarohu.
Zdroj: beyondfrosting.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.