Brownies s červenou řepou

Brownies s červenou řepou
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Původně americká čokoládou nabitá buchta zvaná brownies u nás není žádnou novinkou, ale zkusili jste už její odlehčenou variantu? Díky červené řepě bude stejně nadýchaná a vláčná jako originál, ale vy si můžete dopřát o pár kousků víc zcela bez výčitek.

Co budeme potřebovat

  • 500 g syrové červené řepy (3-4 ks)
  • 100 g másla + tuk na vymazání
  • 200 g hořké čokolády (min. 70% kakaa)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 25 g kakaového prášku

Postup

  1. Řepu očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Vložte do mísy, podlijte vodou a překryjte potravinovou fólií. Vložte do mikrovlnné trouby a pečte na nejvyšší stupeň cca 12 minut. 
  2. Troubu předehřejte na 180°C.
  3. Čokoládu nasekejte na malé kousky. Vložte do mixéru společně s pečenou řepou, máslem a vanilkou. Řepu vkládejte ještě teplou, aby se máslo rozpustilo. Vše rozmixujte do hladka.
  4. Smíchejte cukr a vejce a vyšlehejte do pěny. Opatrně přimíchejte řepnou směs a nakonec přimíchejte mouku a kakaový prášek.
  5. Plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažte tukem a vlijte do ní těsto. Pečte 25 minut a poté nechte zcela vychladnout na plechu. Po vychladnutí krájejte na čtvercové kousky.

Stejné těsto můžete využít i při pečení bábovky– stačí jen použít jinou formu. Bábovka z červené řepy bude skvěle vypadat zdobená rozpuštěnou čokoládou nebo citronovou polevou obarvenou troškou šťávy z červené řepy.

Hora z brownie z červené řepy a cukrem.
Zdroj: sofabfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.